24 meert Ė 17.00 Ė Ik hebbe de twiede korrektieproeven van mien niíje dichtbundel bekeken en kan now gien fouten meer vienen. Et zicht dír allegeer prachtig uut. Et ienige wat nog vermeld wodden moet is et foons of de foonsen die subsidie geven gaon veur de dichtbundel. Mar dat is nog niet bekend. De bundel telt 64 bladzieden en is aanst veur een wel slim schoppelik Eupen Stal-priesien van mar tien euro te koop. Hieronder de flaptekst van mien niíje boek.

De gedichten van Johan Veenstra in De overkaant van et waeter bin hiel persoonlik. Ze gaon over himzels, zien moeder, onbekende vader, (half)breur en kammeraod. Ze sluten as et waore an biíj zien (diels) autobiografische romans Een brogge van glas en Een vrouw van ivoor. De dichter dust kwetsber te wezen. Hiíj lat de lezer toe in zien leven en schrift daor sfeervol en mankeliek over in de tael van zien hatte. 
We leren een zo staorigan oolder woddende man kennen, zien dromen, twiefels en verlangsten. Hiíj is now op een punt in zien leven kommen dat hiíj wet dat de zoemer veurbiíj is en dat et aanst winter wodden zal. Een eerste vlocht gaanzen vertelt him dat de tied him op íe hakken zit. De overkaant van et waeter is beeldende poŽzie mit een grote zeggingskracht.

Naor de veurige bladziede